18/07/19În relaţiile cu clienţii, one size doesnt fit all

Primim frecvent în discuţiile cu prospecţii, întrebări legate de customizarea soluţiei CAS genesisWorld CRM, mai exact de ce este necesară şi ce reprezintă. Întrebările sunt legitime, cu precădere în contextul existenţei ofertelor CRM cloud, care oferă o variantă similară de aplicatie, indiferent de profilul companiei client.

Viziunea CAS Software porneşte de la premisa că fiecare organizaţie are o amprentă unică, un mod propriu de a interacţiona cu clienţii şi partenerii. Aceasta personalitate este generată de strategia de business, dimensiunea şi specificul activităţii, numărul de angajaţi şi cultura organizaţională, maturitatea proceselor etc. Prin urmare, ar fi contraproductivă utilizarea unui produs şablon care să forţeze organizaţia să-şi schimbe, mai mult sau mai puţin, modul specific de acţiune la nivel de marketing, vânzări şi suport. Mai mult, CAS Software consideră că personalizarea soluţiei trebuie să fie posibilă la nivel de utilizator, pentru că fiecare utilizator are propria sa amprenta în organizaţie şi modul său specific de a-şi începe ziua de muncă, de a-şi organiza sarcinile şi de a relaţiona cu clienţii. Iată de ce, CAS genesisWorld permite o gamă extinsă de customizări, de la interfaţa grafică şi structura bazei de date, până la adăugarea de extensii pentru gestionarea unor procese specifice.


Ce înseamnă mai exact customizare?
Termenul customizare este specific soluţiilor de business care au nevoie de implementare şi reprezintă un proces de adăugare, eliminare sau modificare a unor funcţionalităţi şi elemente de design pentru a face o aplicaţie mai potrivită pentru utilizarea unei anumite companii. Prin customizare, CAS GenesisWorld este croit pe măsurile specifice ale unei organizaţii, stabilite în urma unui proces atent de analiza. Există mai multe graduri de customizare, pe diverse paliere ale soluţiei şi cu diverse grade de complexitate.
Schimbări la nivel de interfaţă şi câmpuri

 • Adăugarea, îmbunătăţirea, personalizarea de funcţionalităţi, procese şi fluxuri de lucru
 • Adăugarea de module
 • Integrarea de noi aplicaţii şi unelte, etc

Atât analiza cât şi customizarea efectivă sunt realizate de partenerii certificaţi. Complementar, numeroase elemente de personalizare ale soluţiei, cu precădere la nivel de interfaţă şi ecrane de lucru, pot fi realizate direct de administrator sau chiar de utilizatori.


Module şi extensii
Flexibilitatea CAS GenesisWorld nu sta însă doar în customizări, ci şi în numărul mare de module care acoperă toate funcţiile de business existente într-o companie. CAS consideră că CRM este centrul de control si comandă al tuturor operaţiilor din aria relaţiilor cu clienţii, indiferent dacă este vorba de project management sau ofertare comercială. Modulele oferă atât diversitate şi bogăţie funcţională cât şi o extindere gradual a solutiei, în concordanţă cu ritmul de creştere al companiei. Practic, un client poate adăuga module noi în orice etapa de viaţă a proiectului, fără a avea costuri mari încă de la început.

Mai mult decât atât, alături de modulele şi funcţionalităţile native, CAS GenesisWorld permite integrarea cu aplicaţii terţe precum şi adăugarea unor extensii software (le puteti găsi şi cu denumirea de addon-uri) care să răspundă tuturor cerintelor clienţilor. Gama de extensii este extrem de diversificată şi acoperă:

 • Contact management
 • Lucru colaborativ
 • Telefonie IP
 • Raportare şi Business Intelligence
 • Arhivare şi document management
 • Ecommerce
 • Mobilitate
 • Service şi suport

Acest extensii sunt realizate de parteneri de afaceri ai CAS şi sunt testate intens atât în laborator, cât şi în proiecte reale. Pentru mai mai multe informaţii despre extensii accesaţi: The CAS genesisWorld unique range of solutions.


Concluzie
Din perspectiva CAS, customizarea este un proces de optimizare a soluţiei prin care sunt adăugate noi funcţionalităţi, cele existente sunt modificate sau apar schimbări la nivel de interfaţă pentru a răspunde mai bine cerinţelor specifice ale clienţilor. Acest proces are două obiective majore: creşterea valorii adăugate şi obţinerea unui ROI (Return on Investment) superior, precum şi creşterea gradului de utilizare.

În lipsa customizărilor, soluţia ar putea fi prea standard pentru a reflecta specificul organizaţiei şi a putea fi adoptată de întreaga echipă. Pe de altă parte, customizarile excesive pot genera un efort mai mare de implementare. (timp şi cost)

De aceea, recomandăm o analiză tenta a cerinţelor de customizare şi o prioritizare a acestora. Partenerii CAS din România au experienţa necesară pentru a oferi consultanţă în acest proces şi a face din customizare un avantaj competitiv şi un element de atracţie în utilizarea soluţiei CRM.