CRM social

CRM și Social Media – comunicare la nivel de egalitate cu "Social CRM"

Termenul Social CRM este vehiculat de toată lumea și devine din ce în ce mai mult o parte componentă stabilă în comunicarea cu clienții. Aceasta se referă la expansiunea clasicului Customer Relationship Managements (CRM) în rețelele sociale precum Facebook, Twitter, Youtube sau XING, pentru a crea, întreține și îmbunătăți relațiile cu clienții. Social CRM semnifică nu numai dialogul digital cu clienții ci oferirea acestora de mai multă valoare verosimilă adăugată. Pentru că clienții trebuie să devină pentru mult timp nu numai loiali ci și ambasadori entuziasmați ai produselor și serviciilor societății.

Calitate nouă a relațiilor cu clienții cu social CRM

Înainte ca o societate să formeze și să întrețină rețele sociale trebuie identificate canalele utilizate de clienți. Apoi domeniul social CRM conferă șanse mărite: Pentru că în rețelele sociale clienții în timpurile actuale dau multe informații despre ei însăși și prețul de interes. Colectarea acestor informații și utilizarea acestora pentru comunicarea viitoare constituie o provocare în fața căreia stau majoritatea societăților în timpurile actuale.

CRM: Monitorizarea Social Media ca sarcină laborioasă

Deosebit de importantă în domeniul de social CRM este și o monitorizare continuă: Ce dorințe au clienții la produsele și serviciile proprii? Unde domnește nemulțumirea? Și unde punctează concurenții la grupa țintă? Cine dorește să dezvolte o înțelegere pentru necesitățile clienților nu mai poate evita analiza rețelelor sociale.

Social CRM integrat: Social Media pentru loializarea integrală a clienților

Printre cele mai mari provocări se numără dezvoltarea strategiilor social CRM astfel încât acestea să fie asimilate în sistemul CRM existent. O soluție social CRM integrată reprezintă o suprafață de lucru unitară: Astfel nicio cerere de contact nu mai este scăpată din vedere, timpii de reacție sunt accelerați în dialogul direct cu clienții și astfel relația cu clienții este îmbunătățită substanțial.

Prin intermediul Integrării Social Media de la CAS genesisWorld se pot utiliza de exemplu surse de informare precum Facebook, XING sau Twitter pentru a completa datele de contact lipsă. Și bazele de date de referință ale serviciilor de adrese precum yellowmap verifică, corectează și completează adresele dacă este necesar.

S-a stabilit astfel că: O integrare a social CRM în gestionarea sistemului de gestionare a loializării clienților este de neevitat pe viitor.