CRM şi controlul vânzărilor pentru
reprezentanţele auto

Sectorul automobilelor este atât de dinamic, ca nici un altul. Pentru a se diferenţia faţă de ceilalţi competitori, reprezentanţele auto trebuie să se evidenţieze prin servicii mai bune şi service competent.

Aşteptările dumneavoastră de la un software CRM

  • Sprijinirea eficientă a comercializării.
  • Administrarea programărilor de service şi ale clienţilor.
  • Sporirea satisfacţiei clienţilor, pentru fidelizarea clienţilor existenţi şi câştigarea altora noi pe baza recomandărilor.

Beneficiile dumneavoastră cu CRM

Cu un software CRM comercianţii de autovehicule se evidenţiază prin service bun şi consultanţă competentă. Toate datele clienţilor sunt stocate centralizat astfel încât, în eventualitatea unui apel, angajaţii au la dispoziţie toate informaţiile.

Vânzarea este asistată şi echilibrată cel mai bine de către un software CRM. Angajaţii din marketing dispun de toate informaţiile, de la adrese până la variantele de echipare, chiar şi atunci când sunt mobili. Datorită accesului rapid la informaţie, aceştia economisesc timp de lucru valoros.

Aveţi întotdeauna dezvoltarea afacerii dumneavoastră sub observaţie. Un software CRM reproduce toate procesele în mod transparent. Conducerea întreprinderii dispune de o imagine de ansamblu fiabilă asupra rapoartelor, evaluărilor sau previziunilor privind cifra de afaceri şi poate lua astfel decizii corecte.

CustomerOne este o soluţie de CRM dezvoltată special pentru reprezentanţele auto. Produsul SmartCompany CAS Drive răspunde în mod cuprinzător cerinţelor speciale ale sectorului automobilistic.

Aflaţi mai multe despre CustomerOne pe website-ul CAS Drive >>

Consultanţă personală privind produsul

Permiteţi-ne să vă sfătuim personal în funcţie de cerinţele dumneavoastră speciale. Angajaţii noştri vă stau la dispoziţie zilnic, în intervalul orar 8 - 18. Ne puteţi contacta telefonic la +49 721 9638-188 sau prin intermediul formularului de contact. Răspundem cu plăcere solicitării dumneavoastră!