CRM în sectorul IT

O consultanţă competentă, o asistenţă excelentă şi un management de proiect fidel programărilor şi bugetului sunt abilităţile cheie pentru ofertanţii IT, pentru a se afirma în faţa unei concurenţe dure.

Aşteptările dumneavoastră de la un software CRM

  • Planificarea, controlul şi evaluarea eficientă a proiectelor.
  • Interconectarea departamentelor şi a grupelor de proiect.
  • Impresionarea clienţilor cu un service competent.

Beneficiile dumneavoastră cu CRM

Un software CRM vă sprijină în toate fazele muncii de proiect. Atingeţi transparenţa cea mai ridicată prin intermediul unei planificări şi al unui control de proiect structurate. Cu CRM gestionaţi toate resursele şi eforturile şi determinaţi durata şi costurile.

Angajaţii de service au acces permanent la toate datele clienţilor. Ce produs utilizează clientul? Cum arată contractul de service? Răspunsuri la aceste întrebări vă sunt furnizate de software-ul dumneavoastră CRM. Este astfel întotdeauna clar ce servicii au fost prestate şi în ce măsură.

Soluţia sectorială CAS IT Services răspunde diferitelor necesităţi ale sectorului IT: De la prestatorii de servicii IT cu accentul pus pe consultanţă şi service, până la producătorii de software cu produse cu marketing intensiv.

CAS IT Services răspunde în mod cuprinzător cerinţelor speciale ale întreprinderilor de IT. CAS IT Services a fost dezvoltat pe baza CAS genesisWorld, soluţia de CRM premiată multiplu pentru sectorul economic al întreprinderilor mici şi mijlocii.

La pagina de produs a CAS IT Services

Consultanţă personală privind produsul

Permiteţi-ne să vă sfătuim personal în funcţie de cerinţele dumneavoastră speciale. Angajaţii noştri vă stau la dispoziţie zilnic, în intervalul orar 8 - 18. Ne puteţi contacta telefonic la +49 721 9638-188 sau prin intermediul formularului de contact. Răspundem cu plăcere solicitării dumneavoastră!