26/06/19Client desktop sau web? Cum preferaţi să utilizaţi CRM-ul dvs?

Dilema utilizării unui client desktop sau web acoperă mai multe arii, de la email până la soluțiile de tip ERP şi CRM. Alegerea tine atât de disponibilitatea ambelor variante cât şi de preferinţa utilizatorilor. În esenţă, un client desktop reprezintă o aplicație instalată local (pe un desktop sau laptop) în timp ce un client web este o aplicație accesată prin browser-ul de internet.

O analiză derulată în 2018 (Email Client Market Share, prin analiza a 15 miliarde emailuri) de o companie de marketing automation, arată că 17% dintre utilizatori preferă clientul desktop în timp ce 36% optează pentru web. Nu există, date similare despre modul de accesare a soluţiilor de business, dar nu toţi dezvoltatorii de sisteme CRM acordă o atenţie la fel de mare ambelor versiuni.

De la desktop...
Clientul desktop este influențat de performanța PC-ului pe care rulează şi este corelat cu sistemul de operare al acestuia. Trecerea la o nouă versiune sau aplicarea unui update implica instalarea de către utilizatori sau administratori şi uneori poate necesita schimbări hardware pentru a funcționa corect. În mod tradițional, mulţi dintre clienţii CAS genesisWorld optau pentru versiunea desktop, instalată locală, a soluţiei. Alegere avea la baza funcționalitățile bogate ale acestui tip de interfaţă dar mai ales opţiunile de personalizare. Pentru mulţi ani, CAS genesisWorld în versiunea desktop a oferit beneficiarilor un mod robust de lucru dar şi opțiunea adaptării interfeţei la specificul activității lor şi a PC-ului utilizat.

..la 100% web
În ultimii ani, pe măsură ce conceptul de cloud computing a devenit tot mai familiar, am remarcat dorinţa utilizatorilor de a avea mai multă flexibilitate în accesarea CAS genesisWorld de pe orice PC. Laptop, desktop, Windows, MacOs, birou sau acasă...utilizatorii vor să aibă libertate deplină de alegere, iar inginerii din laboratoarele CAS sau mobilizat să le ofere o experienţă de utilizare unitară. Astfel, clientul web al CAS genesisWorld a evoluat constant şi permite executarea tuturor functionalităţilor direct din browser, oferind totodată capacitate extinsă de personalizare. Aceasta se datorează tehnologiei proprietare CAS SmartDesign® care permite atingerea unui nivel superior de performanţă şi ergonomie. Noul client web combina utilizarea mouse-ului a tastaturii şi a touchscreen-ului şi oferă utilizatorilor o experienţa îmbunătăţită. Meniul radial specific clientului web şi interfeţele de tip touch a devenit cel mai intuitiv şi mai productiv mod de accesare a datelor şi derulare a activităţilor specifice de CRM.

Începând cu versiunea x11, clientul web la CAS GenesisWorld se va integra şi cu diverse servicii de telefonie (spre exemplu, pentru a oferi identificarea apelantului şi a afişa datele asociate, având capacitatea de notificare chiar şi dacă browser-ul este închis) şi va oferi funcționalități superioare de căutare a informațiilor şi munca în echipă, care anterior era disponibil doar pe desktop. La nivel de personalizare, prin aplicarea conceptului app în app, clientul web permite fiecărui utilizator să-şi creeze propria fereastra de lucru, atât ca imagine cât şi ca meniu. De asemenea, clientul web suportă tab-uri deschise simultan, ceea ce simplifică accesul la date şi oferă o viteză mai mare de lucru.

Funcţionalităţile de bază sunt similare pe toate ariile operaţionale: gestiune contacte, colaborare, acces la documente, vânzări, suport, marketing, agenda etc. Datele sunt accesibile indiferent de locaţie, fără ca PC-ul să fie logat în reţeaua companiei. Evident, o condiţie necesară este conexiunea la internet.

Avantaje tehnice
Clientul web oferă o serie de avantaje tehnice:

  • Nu implică instalare. Utilizatorii sau administratorul nu trebuie să instaleze o anumită aplicaţie pe PC
  • Fără actualizări periodice
  • Accesibilitate indiferent de sistemul de operare, prin orice browser: Edge, Chrome, Safari etc
  • Cerințe minime pentru hardware şi software

Pentru CAS genesisWorld necesitatea utilizării clientului desktop practic nu mai exista. Prin simpla accesarea a unui URL de pe desktop, laptop, si unui app nativ pe tableta si telefon, utilizatorii au acces la toate datele şi funcţionalităţile din sistemul CRM. În mod curent, CAS genesisWorld oferă aceeaşi experiență de utilizare indiferent de client, desktop sau web. Alegerea fiind 100% opţiunea utilizatorului.

Testați chiar acum clientul web CAS genesisWorld pentru a descoperi un mod inteligent de lucru prin meniul radial si o interfață care a câștigat mai multe premii de design în Germania.