14/10/19Profil: Medialine, 10 ani de parteneriat CAS CRM pe piaţa din România

Relaţia de afaceri CAS Software AG-Medialine a început cu mulți ani în urmă şi acoperă atât piaţa din România cât şi pe cea din Germania si Austria. Dintr-o perspectivă locală, colaborarea are deja un deceniu, iar la Conferința international anuală a partenerilor CAS CRM de la Barcelona (iunie 2019), Medialine România a primit distincția “10 ani de parteneriat”.

În 2009, Medialine a făcut un import de competențe pentru a deschide o linie de business pe CRM în România şi totodată pentru a derula un proiect de anvergură la MHS Truck & Bus, reprezentanța celebrei firme de camioane MAN in Romania.  Acest proiect a rămas de altfel şi una dintre cele mai relevante implementare de CAS genesisWorld, sistemul CRM acoperind toate procesele de business, de la vânzări la logistică şi service şi având un nivel ridicat de automatizare şi personalizare. În aceşti 10 ani, compania a trecut prin toate nivelurile de parteneriat (Premium, Gold) iar în 2010 a devenit singurul Developing Center certificate pentru CAS CRM din România. Printre alte referinte ale Medialine în România se află şi: Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, Inmaacro, TEZCON Storage Systems etc. Medialine România acţionează unitar cu Medialine AG din Germania, resursele sunt integrate, iar schimbul de experienţă şi expertiza este fluent.

L-am întrebat pe Arthur Iridon, Director General Medialine România, care este istoricul relaţiei şi cum a descoperit CAS CRM. “În anii 90, lucram într-o companie IT din Germania şi am fost implicat în primele proiecte de implementare CAS CRM, inclusiv Teamworks, un alt produs dezvoltat de CAS Software AG. Încă de la început, mi-a plăcut cultura germană a produsului şi numărul mare de funcţionalităţi oferite chiar din versiunea standard. Am considerat ulterior că este o soluţie potrivită pentru România şi că poate fi un bun suport pentru creșterea vânzărilor şi îmbunătățirea relaţiilor cu clienţii. Astfel în 2009 am semnat parteneriatul, CAS genesisWorld devenind un produs important în portofoliul Medialine,” afirmă Arthur Iridon.

Experienţă de integrator

Cu sediul central în Bucureşti, Medialine este un integrator de sisteme, care oferă atât soluţii de business cât şi infrastructură IT şi servicii.  Astfel, clienţii au opţiuni multiple de rezolvare a provocărilor de business şi implementare efectivă a soluţiilor. Pentru că operează propriul Centru de Date în România, în mod curent, Medialine poate acoperi orice scenariu de implementare: on premises, cloud public, cloud privat sau hibrid. De asemenea, compania are relaţii de parteneriat si cu alti furnizori globali de tehnologie (detalii complete aici). Medialine România este o companie certificată ISO 270001 şi 9001 şi complianță cu cerinţele GDPR.

Acest profil face ca Medialine să deruleze cu precădere proiecte complexe în care integrează CAS CRM cu alte aplicaţii de business aflate în portofoliu, atât ERP cât şi Business Intelligence, DMS etc. Astfel, capacitatea de integrare a unor soluţii la cheie pentru orice organizaţie (gestiune economică, vânzări şi raportare date) a deveni în timp un avantaj competitiv pentru companie.

Planuri de viitor

Pentru următorii ani, Medialine se va concentra pe clienţi cu procese mature de business, cărora le poate oferi produse şi servicii cu valoare adăugată mare. CAS CRM rămâne un element central în portofoliu, proiectele fiind susţinute cu o echipă de şapte persoane, cu experienţă practică şi certificări profesionale. Pentru 2019-2020, Compania vizează recâștigarea poziţiei de Gold Partner prin derularea unui număr semnificativ de proiecte noi. Totodată, Medialine are în plan livrarea CAS CRM în regim cloud. Citiţi povestea extisă a parteneriatului CAS Software-Medialine aici.