18/03/20Producton, profil de partener
2020, restart în relaţiile cu clienţii

Premiată în 2018 ca Best CAS CRM Start Partner, Producton este o companie care a evoluat în ultimii 6-7 ani de la un distribuitor de consumabile pentru produse IT, la un integrator de soluţii software şi hardware, cu o cifră de afaceri de peste 16 milioane euro.

Activă pe piaţa încă din 1993, Producton avea o amprentă semnificativă pe segmentul de consumabile, până când în 2012 managementul companii şi-a propus trecerea la un business cu o valoare adăugată mai mare. Astfel în portofoliul Producton au intrat echipamentele de tip server şi storage, soluţiile de printing şi document management, serviciile cloud, dar şi sistemele CRM. Iată aşadar contextul începerii relaţiei de parteneriat Producton-CAS Software, care astăzi reprezintă o linie de business importantă, cu o echipă dedicată şi obiective ambiţioase.

„Noua orientare de business, asumată după 2012, a generat provocări pe toate planurile, atât la nivelul expertizei şi a resurselor umane calificate, cât al noilor parteneriate tehnologice. Pe de altă parte, aveam peste 800 de parteneri activi în reţeaua de distribuţie şi experimentam pe propria organizație lipsa unui sistem CRM care ofere control asupra vânzărilor şi serviciilor de suport. Căutând o soluţie pentru problemele interne, am descoperit CAS genesisWorld şi am realizat rapid că oportunitățile de business erau mult mai mari,” afirmă Cristian Nită, CEO Producton.


Proiect intern transformat în linie de business
Echipa de management a Producton a avut prima interacţiune cu soluţia CAS genesisWorld la o vizită de afaceri în Germania, în 2017. Două elemente au fost definitorii pentru semnarea contractului de parteneriat: pe de o parte bogăţia funcţională a soluţiei, practic un XRM care acoperă mut mai mult decat toate activitățile comerciale ale unei companii, iar pe de alta, “chimia” care s-a format cu echipa CAS Software AG din Karlsruhe, Germania. Într-o prima etapă, Producton a început un proiect de implementare internă, la nivelul grupului de companii din care face parte. Obiectivul era atât validarea soluţiei cât şi acumularea de know how în cadrul departamentului de Consultanţă, cu abordări diferențiate pentru segmentele B2B şi B2B. Producton fiind parte a unui grup de 4 companii cu peste 100 de angajaţi, proiectul a avut un nivel ridicat de complexitate şi a oferit şansa formării practice a echipei de consultanţă şi implementare. După această experienţă, proiectele comerciale nu au întârziat să apară, cel mai relevant fiind derulat la Camera de Comerţ Româno-Britanică, unde CAS genesisWorld a integrat, într-o singură sursă, toate informaţiile de business şi a adus control deplin asupra relațiilor cu multiple categorii de public.

„CAS genesisWorld este un sistem CRM matur care poate substitui mai multe sisteme informatice necesare în activitatea unei organizaţiii. CAS CRM nu înseamnă doar gestiunea proceselor de vânzare ci şi marketing automation, helpdesk, project management, analiză şi raportare managerială etc. Mai mult, CAS Software a customizat sistemul CRM pe specificul mai multor verticale economice, relevante şi pe piaţa din România: inginerie, servicii IT, turism, dealeri auto, asociaţii profesionale, comerţ etc. Provocarea în acest business nu este însă acoperirea funcţională ci mentalitatea la nivelul antreprenorilor. Multe companii româneşti nu văd încă valoarea adusă de digitalizarea in zona relatiilor ci clientii si a unui sistem CRM şi rămân blocate în tranzacţii comerciale ‚analogice’ pe suport de hârtie şi baze de date în Excel. Oportunităţile sunt mari, însă implică o muncă uriaşă de educare a pieţei în spiritul unei culturi CRM,” mai afirmă, Cristian Niţă.


2020, criză sau oportunitate
2020 va fi un an atipic, marcat ireversibil de criza curentă generată de Covid19. Producton consideră că relaţiile cu clienţii nu trebuie să rămân însă în urma ci dimpotrivă, se impune să devină cea mai reprezentativă carte de vizită. Cu o Generaţie X orientată tot mai evident spre Customer Experience şi interacţiune digitală, CRM-ul devine un sistem critic pentru successul oricarui business. În următorii ani, companiile care nu îşi transformă digital relaţiile cu clienţii vor fi expuse unor riscuri mari, generate de ineficienţa proceselor, migraţia clienţilor, erodarea profitabilităţii etc.

La Producton, linia de business CAS genesisWorld are un start nou. Echipa include trei vânzători dedicaţi, un project manager, doi consultanţi de implementare şi posibilitatea scalării pentru dezvoltare - customizare către resursele tehnice ale unei alte companii din grup. „În 2020, focusul este să integrăm CAS genesisWorld cu alte soluţii necesare procesului de transformare digitală: call center, ticketing, print management etc dar care să ofere împreună o imagine de ansamblu asupra clienţilor. Punem accent pe mobilitate, toată lumea vrea să lucreze remote în această perioadă, customizare la nivel de utilizator şi raportare extinsă. Complementar, promovăm CAS CRM ca o soluţia potrivită pentru limitarea şi controlul accesului la informații şi documente, în spiritul GPDR şi al cerinţelor legislaţiei din domeniul arhivarii electronice. Considerăm că acestea sunt elementele câştigătoare şi suntem pregătiţi pentru derularea oricărui tip de proiect” încheie Cristian Nită, CEO Producton.