10/09/20Melior Cras ajută companiile româneşti să-şi optimizeze relaţiile de afaceri folosind CAS CRM

Specializat pe componenta de Project Management din CAS CRM şi proiecte de tip XRM, Melior Cras este un partener atipic în ecosistemul CAS Software. Companie mică, dar afiliată unui grup antreprenorial mare, Melior Cras se diferenţiază prin viziunea de business integrată în soluţiile propuse beneficiarilor şi prin curajul de a aborda proiecte care ies din aria tradiţională a sistemelor CRM. Cu această atitudine a câştigat în 2016 premiul CAS Software AG pentru Proiectul Anului, iar în anul 2018 a devenit CAS Premium Partner.

După o experienţă îndelungată în cele mai notorii companii globale de software, Ioana Răzvan (vezi profil LinkedIn) şi-a dorit să înceapă o afacere pe cont propriu. A investit în Melior Cras nu doar timp şi pasiune, ci şi un volum mare de muncă pentru stabilirea unui plan coerent de business şi a unui portfoliu coerent de soluţii, inclusiv CRM. A prospectat piaţa cu ochii specialistului care cunoaşte bine furnizorii, structura clienţilor, competiţia posibilă... şi din îmbinarea acestor perspective a optat pentru CAS genesisWorld. În mod evident, nu putea fi decât o alegere bună şi, în doar câţiva ani, de la semnarea contractului de parteneriat, Melior Cras devenea CAS Premium Partner şi unul dintre premianţii evenimentelor anuale cu partenerii.

“Am lucrat mulţi ani în cadrul SAP şi Microsoft, unde am gestionat inclusiv vânzările de sisteme CRM. Am ajuns să cunosc atât CAS Software cât şi soluţia CAS genesisWorld, care mi-au plăcut în egală măsură. Pe de o parte compania avea o abordarea constructiva şi înţelegea necesităţile reale ale clienţilor din România, iar pe de altă parte investea o parte semnificativă din profit în dezvoltarea soluţiei, ceea ce se reflectă în funcţionalităţi şi interfaţă. Am considerat că este soluţia CRM potrivită pentru piaţa din România, iar oportunităţile de colaborare pe termen lung sunt bine conturate,” afirmă Ioana Răzvan, fondatoarea Melior Cras.


În industria tech, antreprenoriatul implică numeroase provocări, inclusiv cele generate de nevoia de promovare a organizaţiei (echipă şi competenţe) şi de poziţionarea corectă a soluţiilor implementare. Melior Cras a început această călătorie alături de CAS Software şi împreună au conlucrat pentru că beneficiarii să înţeleagă adevărata valoare adusă de un sistem CRM. Melior Cras a evoluat rapid, iar din 2016 a devenit parte a grupului de firme Focality, cu o amprentă semnificativă în industria IT locală. Astfel, în timp proiectele au crescut, au devenit mai rafinate şi mai complexe.


Proiecte relevante
Primul proiect relevant pentru Melior Cras a fost în industria alimentară, pentru o companie cu activitate de producţie. Cerinţele beneficiarului erau atipice, iar implementarea unui sistem CRM tradiţional nu era o soluţie. Melior Cras a propus CAS CRM ca platforma xRM (Any(thing) Relationship Management) pentru gestionarea interacţiunilor cu orice entitate, de la clienţi la marii parteneri de retail ai unui producător de alimente. Cerinţele extrem de specifice au generat provocări pe măsură, însă finalizarea cu succes a proiectului a deschis noi oportunităţi. Astfel, colaborarea cu Leviatan din 2016, a adus pentru Melior Cras premiul „Proiectul Anului”, pentru componenta de project management.

Un proiect la fel de complex a fost şi cel derulat la ROHE România (companie din domeniul Energie şi Utilităţi), care a devenit şi una dintre referinţele publice relevante pentru Melior Cras. La Rohe, componenta de CRM a însemnat 50% din livrabile, restul fiind reprezentat de funcţionalităţi de project management şi relaţionare interdepartamentală. Studiul de caz integral poate fi acces la: www.focality.ro/studiu-de-caz-rohe-romania

Rapid, proiectele atipice au devenit avantajul competitiv şi principalul diferenţiator al Melior Cras , care astfel reuşeşte să-şi valorifice mai bine competenţele şi resursele. “Mă interesează cu precădere proiectele cu un nivel ridicat de complexitate şi cerinţe atipice. În astfel de proiecte nu este relevant costul, ci soluţia propusă, modul concret de rezolvare a cerinţelor beneficiarului. Este un sector unde concurenţa este redusă, pentru că implică un nivel ridicat de competenţe şi abilităţi pe multiple tehnologii şi arii de business. Îmi plac proiectele care ne solicită şi care ne forţează să găsim soluţii, ne împing să fim creativi, să modelăm procese care transcend ariile clasice de vânzări, marketing şi suport,” mai afirmă Ioana Răzvan.


Perspective
După asocierea cu Focality, integrator IT cu peste 20 de ani de experienţă, Melior Cras şi-a conturat tot mai bine locul pe piaţă. Compania s-a implicat în proiecte tot mai mari, având totodată capacitatea de a acoperi complet cerinţele clienţilor, de la elemente de infrastructură IT la funcţionalităţi foarte specifice din aria XRM şi project management. De asemenea, resursele disponibile pentru consultanţă şi dezvoltare software sunt mai numeroase, iar oportunităţile de vânzare mai uşor de construit.

În 2020, planurile de viitor includ CAS Software ca unul dintre partenerii cheie, iar CAS genesisWorld rămâne soluţia CRM/XRM ideală pentru mediul SMB. Pe termen lung, obiectivul se păstrează: proiecte complexe din punct de vedere funcţional, cu soluții tehnice la standarde ridicate, unde provocarea nu este să ofere un cost mic, ci o soluţie cât mai eficientă.

“Zona în care excelăm este designul solutiei şi maparea cerintelor de business ale beneficiarilor în procese şi funcţionalităţi la nivelul sistemului CRM/XRM”. Ioana Răzvan, Director General Melior Cras.