01/07/22CAS Software a câştigat TOP 100 cele mai inovatoare companii

CAS Software a primit premiul ”Compania inovatoare a anului 2022” la categoria companii cu peste 200 de angajați, în cadrul competiției ”TOP 100 cele mai inovatoare companii” din Germania. Competiţia se derulează din 1993 şi evidenţiază efortul de inovare şi aplicarea inovației în piaţă, de către companiile mici şi medii.

TOP 100 cele mai inovatoare companiiSuntem foarte mândri să fim numiţi Compania inovatoare a anului 2022. Aş vrea să mulțumesc tuturor clienţilor partenerilor şi membrilor echipei, pentru entuziasmul nelimitat și pasiunea pe care o arată inovării. Astfel au făcut posibilă această performanță și transformarea campusului CAS într-un climat în care inovația este vie şi în care toţi activăm în spiritul We” afirmă Martin Hubschneider, fondator și CEO al CAS Software AG.

Procedura de evaluare: peste 100 de criterii științifice
Top 100 companii inovatoare este singura competiţie independentă din Germania dedicată managementului inovării și dezvoltării viitoare a companiilor. Echipa coordonată de Prof. dr. Nikolaus Franke de la Institute for Entrepreneurship and Innovation din cadrul Vienna University of Economics and Business Administration utilizează peste 100 de criterii ştiinţifice pentru a selecta organizaţiile care intră în cercul restrâns al inovatorilor de top. Acestea evaluează atât inovaţiile punctuale cât şi managementul inovării în ansamblu.

Juriul pune accent pe strategia de viitor
Complementar realizării Top 100, un juriu format din 24 de membri, alege Compania Inovatoare a anului, la mai multe categorii de dimensiune. (număr angajați) Juriul include oameni de ştiinţă, antrenori, jurnalişti și activiști. În 2022, juriul a recunoscut CAS Software drept Compania inovatoare a anului la categoria C (peste 200 de angajaţi) mulţumită succesului demonstrat în alinierea strategiei de inovaţie cu obiectivele pe termen lung şi planurile de dezvoltare viitoare.

Cel mai bun exemplu în acest sens este dezvoltarea corelată a platformei CRM cloud SmartWe și a We.Network (o reţea socială asociată) prin care compania inaugurează trecerea la o nouă era şi la o nouă generaţie de software. Această abordare oferă organizațiilor dar şi persoanelor oportunitatea să gestioneze complet digital interacţiunile şi să-şi păstreze suveranitatea digitală. Spre deosebire de orice lată reţea socială, We.Network nu îşi spionează utilizatorii și nu exploatează datele acestora.

Complementar, ca operator de platforma socială, SmartWe, subsidiara înființată special în acest sens, îşi auto limitează profitul şi îl utilizează pentru a asigura creșterea sănătoasă și durabilă a întregii platforme. Profitul este limitat în mod deliberat, iar excedentul este reinvestit în dezvoltarea ulterioară sau reducerea costurilor pentru clienții platformei software, care alături de dezvoltatorii platformei, sunt, acționari în SmartWe World SE.

Schimbarea abordară cu viziune și prudență
O astfel de schimbare radicală a modelului de afaceri generează provocări majore pentru orice organizație”, a explicat juriul în raționamentul său. „Echipa de management modelează acest proces de schimbare cu previziune și prudență. Climatul inovator se caracterizează printr-o abordare deschisă și cooperantă. Responsabilitatea individuală este încurajată, iar încercarea unor lucruri noi este recompensată. CAS se caracterizează și prin competență metodologică excepțională în toate etapele procesul de inovare, precum și la nivel strategic și operațional. Mai mult, compania menține relații de cooperare foarte extinse. Mulţumită managementului consecvent al inovației, de ani de zile CAS inovează continuu ca tehnologie, produse, servicii și model de afaceri. Peste 50% din vânzări sunt generate de inovație și produse lansate în premieră.

Sigiliul TOP 100, acordat pentru câştigarea competiţiei întruchipează puterea inovatoare și managementul unic al inovației în sectorul IMM-urilor. CAS urmează această abordare de mulţi ani şi este onorată că juriul Top 100 a recunoscut această perseverență în managementului inovației.

Bucuria inovației este vizibilă în campusul CAS în fiecare zi. În ultimii ani, am investit peste 80 de milioane de euro în dezvoltarea tehnologiilor noastre software inovatoare în jurul SmartDesign, SmartWe și CAS genesisWorld. Premiul Compania inovatoare a anului confirmă că suntem pe calea cea bună pentru a modela în mod digital viitorul rețelei, împreună cu clienții, partenerii și asociații noștri” a concluzionat Martin Hubschneider fondator și CEO CAS Software.



<< înapoi