10/07/18CAS genesisWorld, un sistem CRM cu supermobilitate

Mobilitatea este un câştig major pentru orice business şi contribuie semnificativ la creşterea productivităţii, atât de necesară companiilor romaneşti. În demersul de digitalizare (din păcate, România rămâne în continuare la finalul clasamentului, cu un scor de 17, 8% faţă de 40.1% cât este media europeană - informaţii conform DESI 2018), antreprenorii români trebuie să-şi îndrepte atenţia spre sistemele CRM mobile, un instrument puternic pentru orice utilizator, indiferent de natura activităţii şi fişa postului, astfel incât activitatile firmei sa poate fi rulate de oriunde la fel de usor ca si atunci cand esti in birou.

Pentru profesioniştii care îşi doresc să fie mai mult timp alături de clienţi decât la birou, un sistem CRM trebuie să ofere mai mult decât acces mobil la informaţii. Multe CRM-uri sunt mobile însă nu toate sunt la fel de eficiente. În urmă cu peste un deceniu, utilizatorii mobili nu aveau conexiune permanente al internet şi erau obligaţi să sincronizeze datele când ajungeau la sediu. Astăzi însă, tehnologii precum 4G şi 5G corelate cu aplicaţii software de ultima generaţie, precum CAS genesisWorld, oferă tuturor angajaţilor acces în timp real la informaţii indiferent de locaţia unde îşi desfăşoară activitatea. Mai mult, principiile moderne de design introduse în aplicaţie prin tehnologia CAS SmartDesign® contribuie la crearea unei experienţe unice de utilizare pe telefon, tableta, laptop sau desktop. CAS CRM livrează aceleaşi informaţii și oferă aceeași experiență indiferent de echipamentul folosit şi diagonala ecranului, atât pe o aplicaţie mobilă dedicate – App – cu posibilitati de lucru On-Line si Off-Line (pentru iOS, Android, Windows) cât şi prin browser (Chrome, Edge, Mozilla, FireFox, Internet Explorer) sau client web. CAS CRM are inclusiv aplicații pentru smartwatch, adică acoperă practic orice scenariu de utilizare mobilă.

Realitatea arată că angajaţii care au acces în timp real la informaţii, indiferent de locaţie, au o viteză de reacţie mai mare. O analiză efectuată de Innopl Technologies atestă ca 65% dintre agenţii de vânzări care folosesc un CRM mobil îşi ating target-ul, în timp ce doar 22% reuşesc această performantă în lipsa mobilităţii. Explicaţia consta în accesul rapid la informaţii şi alocarea timpului câştigat către interacţiuni directe cu clienţii şi dezvoltarea relaţiilor de afaceri. Similar, utilizatorii CAS genesisWorld nu sunt afectaţi de schimbarea modului de lucru, ceea ce păstrează un nivel ridicat de eficienţă şi proactivitate. La birou, pe teren sau acasă, viziunea asupra clientului rămâne cu aceeaşi perspectivă de 360 de grade. Pot confirma un sold, o limită de credit, existenţa unui produs pe stoc, un discount preferenţial, date de livrare etc. Este tipul de interacţiune dorit de clienţii moderni, care nu au răbdare, vor răspunsuri pe loc şi apreciază promptitudinea.

CAS genesisWorld integrează două elemente inovatoare prin care se diferenţiază faţă de concurenţă în ceea ce înseamnă mobilitate: Meniul Radial, SmartSearch, Picasso Search (AI) . Meniul Radial (vezi foto) aduce o experienţă cu totul altfel în utilizarea unei interfeţe mobile. Aşezarea radiala a funcţionalităţilor este gândită pentru touch şi oferă un nivel ridicat de ergonomie. Utilizarea este naturală, iar funcţiile sunt foarte simplu şi rapid de accesat, cu un singur deget. Meniul radial arata cum echipa de cercetare-dezvoltare a CAS CRM a regândit fundamental modul de accesare a aplicaţiei, pornind de la tehnologiile existente pe piaţă. Complementar, SmartSearch aduce experienta căutărilor pe Google direct în CAS genesisWorld şi oferă viteza de lucru şi intuitivitate foarte mari. Lucrătorii mobili nu au timp, iar informaţiile pe care le caută trebuie să fie disponibile instantaneu, fie că sunt la uşa unui client, într-o discuţie sau în maşină aşteptând la semafor.