Managementul distribuției

Distribuția sub observație: Controlling al distribuției simplu și eficient

În distribuție nu este decisivă numai întreținerea datelor de contact și ale clienților. Și cunoașterea în privința cifrelor actuale de distribuție și tendința acestora este necesară pentru a putea lua deciziile corecte. Cu CAS genesisWorld vindeți mai eficient pentru că aveți totul sub observație: Datele clienților, comportamentul clienților și cifrele privind distribuția. Atât de simplu și eficient n-a fost controlling-ul distribuției niciodată!

Ajutor la luarea deciziilor importante în gestionarea distribuției

Un sistem CRM precum CAS genesisWorld constituie baza pentru deciziile de bază în gestionarea distribuției, datorită reprezentării transparente a tuturor informațiilor relevante. Prin intermediul modulului Report Manager puteți analiza relațiile cu clienții în funcție de potențialul mai mare, determinați rentabilitatea proiectelor și executați estimări realiste ale potențialului de venit. Prin intermediul câmpurilor de formule și de parametri care se pot defini individual obțineți o vedere de ansamblu rapidă în privința mărimilor importante. Astfel suplimentar datelor de contact se pot citi numărul de solicitări actuale de service, suma facturilor deschise sau a venitului total din anul calendaristic actual. O funcție practică o constituie și căutarea perimetrală: Aceasta reprezintă pe o hartă clienții importanți aflați într-un anumit perimetru geografic. Pentru o gestionare eficientă a distribuției se realizează extrem de facil și raporturi de vizitatori.

Controlling al distribuției de succes mulțumită funcțiilor inteligente

CAS genesisWorld vă conferă multiple posibilități pentru un controlling de succes al distribuției. Pentru o eficiență mai mare și siguranța planificării diferite estimări ale șanselor de vânzare. De la primul contact la ofertă și finalizarea vânzării până la after sales fiecare acțiune este înregistrată în combinație cu persoana interesată în sistem și astfel este reprezentat întregul proces de vânzare.

Ce activitate urmează la fiecare client în parte puteți deduce cu ajutorul instrumentului de distribuție din coșul de vânzări. Astfel aveți întotdeauna sub observație în care loc al procesului de vânzare vă aflați, ce pași trebuie rezolvați în următoarea etapă sau în ce stadiu se află capacitățile și planificarea resurselor angajaților Dumneavoastră. Prin intermediul înregistrării duratei și a cheltuielilor se pot atribui suplimentar sarcini direct serviciului extern pentru clientul corespunzător.

Prin intermediul CRM optimizați distribuția și satisfacția clienților

Aferent unui control sustenabil al distribuției este chiar și interogarea directă a clienților. Cum este satisfacția clienților privind produsele și serviciile dumneavoastră? Porniți cu modulul Survey interogările regulate online, a căror rezultate sunt înregistrate de asemenea direct în Software-ul CRM și care pot fi evaluate de Dumneavoastră.