Calitatea datelor

Înalta satisfacție a clienților datorită înaltei calități a datelor adreselor

Mai ales la gestionarea clienților și contactelor este importantă calitatea datelor adreselor. Deseori clienții nu pot fi contactați sau pot fi contactați numai după un efort substanțial de căutare pentru că există date de contact vechi sau eronate. O altă problemă la gestionarea datelor sunt dublurile: Date adere numite similar în sistem care sunt întreținute de mai multe ori și se referă la același contact. Sistemele CRM vă sprijină să mențineți calitatea datelor adreselor Dumneavoastră la un nivel înalt ceea ce se traduce pe de altă parte pozitiv în calitatea relațiilor cu clienții Dumneavoastră.

Importul facil al adreselor vine în sprijinul gestionării fără erori a datelor

Software-ul CRM CAS genesisWorld oferă funcții practice pentru îmbunătățirea calității datelor. Profitați la gestionarea datelor adreselor Dumneavoastră de exemplu de autocompletare: Astfel la introducerea unei adrese cu codul poștal potrivit sunt completate localitatea și landul federal, formula de adresare și modul de salutare în corespondență sunt completate potrivit titlului și (pre)numelui iar banca și BIC-ul analog cu codul băncii – totul complet automat. Acest lucru ușurează nu numai gestionarea datelor ci reduce și probabilitatea de erori.

O altă funcție utilă este asistentul de adrese. Acesta vă ajută să introduceți contacte noi extrem de facil de ex. din caseta lucrării unei pagini de interne sau din semnătura unui e-mail. Asistentul inteligent detectează părțile componente individuale ale adresei și completează câmpurile corespunzătoare în masca de adrese a sistemului CRM.

Verificarea dublurilor previne dublarea datelor adreselor

Suplimentar CAS genesisWorld execută o verificare pe fundal la introducerea noilor date ale adreselor dacă există deja contactul ca dublură în sistemul CRM. Astfel evitați expedierea de mai multe ori a mail-urilor, prospectelor de reclamă sau a felicitărilor de crăciun. Cu ajutorul conexiunii la AdressCenter Omikron este posibilă o verificare temeinică și regulată a dublurilor și a datelor mari cu adrese.

Gestionarea centrală a adreselor cu datele de clienți actuale

Definiți câmpurile obligatorii și asigurați astfel faptul că nu rămâne liber niciun câmp important - chiar și cu legea de protecție a datelor pe fundal. O verificare și o îmbunătățire a adresei asigură faptul că aveți tot timpul datele corecte de adresă ale clienților Dumneavoastră. Astfel adresele proprii sunt comparate cu baza de date de referință și sunt afișate diferențele.

Siguranța procesului este asigurată și de un serviciu de înștiințare și acționare: Acestea corectează automat seturile de date cu spații sau completate eronat și informează dacă se dorește anumiți angajați privind modificările.